AKTUELT

SMB ANTIKVITETER

Sommerutstillingen 2018

Sølvesen Myhre Berntsen inviterer til utstilling fredag 1. juni klokken 18.00

 Galleri SMB ønsker å utforske sammenhenger og kontraster i norsk og skandinavisk kunsthåndverkstradisjon, møbelproduksjon og design. Til sommerens utstilling har vi derfor inngått ett samarbeid med Jhon møbler og sivilarkitekt Torbjørn Bentsen. Vi har laget et interiør av Jhons moderne designklassikere, sammen med våre antikviteter. Vi ser at gode, tidløse antikviteter gir noe til moderne design og disse gir noe tilbake. Vi håper å fortelle en historie som belyser våre valg og tradisjon, og hva som gjør at skandinaver er kjent for rene linjer, gode naturmaterialer og tidløs design.Vi viser norsk samtidskunst og presenterer arbeider av Bjarne Melgaard, Preben Holst og Inger Johanne Grytting, sammen med by og bondemøber fra inn -og utland.

 Bjarne Melgaards "Hode/fot" fra 1996/97 er fra en viktig periode i kunstnerskapet, hvor Melgaard blant annet lagde en serie med skulpturer av voks som denne. Melgaard henter bilder fra ekstrem dominering/undertrykkelse med referanse til subkulturer, narkotika, rasisme, sadomachochistisk homoseksualitet, tortur, ytterliggående vold og død. Skulpturene er produsert hos Mark  Richards Studio 400  i Oxford, hvor også hans første bronseskulpturer er støpt. Hode/fot er fra denne perioden ,og det er sjeldent at det kommer voksfigurer av ham for salg.

 Ved å sette sammen førsteklasses antikviteter, moderne design og et eklektisk utvalg av norsk samtidskunst, som kanskje kun har kvaliteten til felles, håper vi at publikum også ser at nye forbindelseslinjer oppstår. Preben Holst foto av uskyldsren ungdom eller perfekte skogsinteriør er like forskjellig fra Melgaards skulpturer som Inger Johanne Gryttings minimalistiske strek. Likevel gir det sammen en inngang til dialog mellom utenforskap og tilhørighet, på samme måte som samspillet mellom moderne design og antikviteter sier noe om vår egenidentitet og vår plass i europeisk stiltradisjon.

 NB: Vi stenger for sommeren 22/6 og åpner igjen 17/8.  Selv om vi holder stengt så er vi tilgjengelig på telefon i hele sommer, så nøl ikke med å ta kontakt hvis det er noe dere lurer på!


For mer informasjon se

WWW.SMBANTIKVITETER.NO
Frognerveien 31 0263 OSLO

Åpningstider:
Mandag: 11.00-18.00
Tirs,Ons,Tors: Etter avtale
Fredag: 11.00-18.00
Lørdag: 12.00-17.00
Søndag: 12.00-16.00

Øystein Alexander Sølvesen Myhre
sm@smbantikviteter.no
Mobil +47 40 40 20 29Tilbake