Aktuelt

SMB Antikviteter

Nettauksjon 2-6 mai.

Neste nettauksjon blir 2-6 mai.  Se under "auksjon" for å se auksjonslisten. 

SMB Antikviteter

Taksering på HamarLes mer
SMB Antikviteter

Nettauksjon mars

SMB Antikviteter

Februarauksjonen 2024

Februarauksjonen legges ut 29.2 og avsluttes 4.3.  Se mer informasjon under "Auksjon"

SMB Antikviteter

Julens salgsutstilling 2023

Julens salgsutstilling åpner 2. desember, på galleriet i Frognerveien 31 klokken 18:00-20:00
Vi har plukket ut billedkunst og skulpturer av Edvard Munch, Vanessa Baird, Bjarne Melgaard, Theodor Kittelsen m.m. by -og bondeantikviteter, glass, 1700-talls drikkebeger i sølv og unike samleobjekter av ypperste klasse.


NB: Julens nettauksjon legges ut daglig (som en julekalender) frem til jul på: www.smbantikviteter.no/auksjon og avsluttes i romjulenLes mer
SMB Antikviteter

Høstutstillingen 2018

Velkommen til høstens store salgsutstilling fredag 26 oktober 18:00.

Montrene er fylt med det ypperste av norsk glass fra Nøstetangen, Hurdal og Gjøvik.
Bonderommet i kjelleren er pusset opp og her vises ett interiør fra Telemark med utskåret dobbeltseng fra ca 1770, forskjellige hengeskap, vasså, kjøkkenbenk, speil og skulpturelle stoler.

I galleriet presenteres kunst av Rolf Nesch, Sverre K.Bjertnes, Jens Johannessen, Harry Bertoia, Oscar Wergeland, Erling Enger og Bjarne Melgaard

Utstillingen står til 26 november.

SMB Antikviteter

Sommerutstillingen 2018

Sølvesen Myhre Berntsen inviterer til utstilling fredag 1. juni klokken 18.00

 Galleri SMB ønsker å utforske sammenhenger og kontraster i norsk og skandinavisk kunsthåndverkstradisjon, møbelproduksjon og design. Til sommerens utstilling har vi derfor inngått ett samarbeid med Jhon møbler og sivilarkitekt Torbjørn Bentsen. Vi har laget et interiør av Jhons moderne designklassikere, sammen med våre antikviteter. Vi ser at gode, tidløse antikviteter gir noe til moderne design og disse gir noe tilbake. Vi håper å fortelle en historie som belyser våre valg og tradisjon, og hva som gjør at skandinaver er kjent for rene linjer, gode naturmaterialer og tidløs design.Vi viser norsk samtidskunst og presenterer arbeider av Bjarne Melgaard, Preben Holst og Inger Johanne Grytting, sammen med by og bondemøber fra inn -og utland.

 Bjarne Melgaards "Hode/fot" fra 1996/97 er fra en viktig periode i kunstnerskapet, hvor Melgaard blant annet lagde en serie med skulpturer av voks som denne. Melgaard henter bilder fra ekstrem dominering/undertrykkelse med referanse til subkulturer, narkotika, rasisme, sadomachochistisk homoseksualitet, tortur, ytterliggående vold og død. Skulpturene er produsert hos Mark  Richards Studio 400  i Oxford, hvor også hans første bronseskulpturer er støpt. Hode/fot er fra denne perioden ,og det er sjeldent at det kommer voksfigurer av ham for salg.

 Ved å sette sammen førsteklasses antikviteter, moderne design og et eklektisk utvalg av norsk samtidskunst, som kanskje kun har kvaliteten til felles, håper vi at publikum også ser at nye forbindelseslinjer oppstår. Preben Holst foto av uskyldsren ungdom eller perfekte skogsinteriør er like forskjellig fra Melgaards skulpturer som Inger Johanne Gryttings minimalistiske strek. Likevel gir det sammen en inngang til dialog mellom utenforskap og tilhørighet, på samme måte som samspillet mellom moderne design og antikviteter sier noe om vår egenidentitet og vår plass i europeisk stiltradisjon.

 NB: Vi stenger for sommeren 22/6 og åpner igjen 17/8.  Selv om vi holder stengt så er vi tilgjengelig på telefon i hele sommer, så nøl ikke med å ta kontakt hvis det er noe dere lurer på!Les mer
SMB Antikviteter

Hyttemessen 2017

SMB Antikviteter stiller med ny og større satnd på vårens hyttemess på Exporama på Hellerudsletta 20-23 april.

Her vil vi vise by og bondemøbler, satt sammen til inspirasjon for hytteeiere. Det vil også vises mindre malte og skårne gjenstander samt glass.

SMB Antikviteter

Norsk folkekunst møter kunst & håndverk

En utstilling i forbindelse med Oslo Open 2016

Kuratert av Sofie Berntsen sammen med Sølvesen Myhre Berntsen AS
Oslo Kunsthandel, Kristian Augusts gate 13

Deltagende kunstnere:
Aurora Passero
Heidi Bjørgan
Sara Skotte
Hannah Ryggen
Synnøve Anker Aurdal
Britt Fuglevaag
Ingvild Havrevold
Kaare Berven Fjeldsaa.Les mer
SMB Antikviteter

Lys i vintermørket

I forbindelse med åpning av utstillingen Julie de Holmberg Krohn og Xan Krohn på Oslo Kunsthandel viser Sølvesen Myhre Berntsen Antikviteter for anledningen et utvalg av svært sjeldne lysestaker og lysstell fra sin samling. Det presenteres et bredt spekter av flotte staker fra 1400-tallets gotikk til rokokkoens lekne former, bondesamfunnets hjemmelagde fantestaker fra 1700-tallet, forskjellige typer kirkeoppsatser, fjøslykter og ampler.

Lamper og lysekroner vil lyse opp i vintermørket som en kickstart på at vi går mot lysere tider og våren som kommer!

VELKOMMEN TIL ÅPNING TORSDAG 11. FEBRUAR KL. 18.00 I KRISTIAN AUGUSTS GATE 13.Les mer
SMB Antikviteter

Juleutstilling

05.12. - 20.12. 2015
Velkommen til åpning av Juleutstillingen lørdag 5. desember kl. 12.00-16.00.

Sammen med vår samarbeidspartner Oslo Kunsthandel åpner vi dørene for en stor salgsutstilling av kunst, antikviteter og designobjekter i Kristian Augustsgate 13.Les mer