SMB Antikviteter

Høstutstillingen 2018

Velkommen til høstens store salgsutstilling fredag 26 oktober 18:00.

Montrene er fylt med det ypperste av norsk glass fra Nøstetangen, Hurdal og Gjøvik.

Bonderommet i kjelleren er pusset opp og her vises ett interiør fra Telemark med utskåret dobbeltseng fra ca 1770, forskjellige hengeskap, vasså, kjøkkenbenk, speil og skulpturelle stoler.

I galleriet presenteres kunst av Rolf Nesch, Sverre K.Bjertnes, Jens Johannessen, Harry Bertoia, Oscar Wergeland, Erling Enger og Bjarne Melgaard

Utstillingen står til 26 november.SMB Antikviteter

SMB Antikviteter

Sommerutstillingen 2018

Sølvesen Myhre Berntsen inviterer til utstilling fredag 1. juni klokken 18.00

 

Galleri SMB ønsker å utforske sammenhenger og kontraster i norsk og skandinavisk kunsthåndverkstradisjon, møbelproduksjon og design. Til sommerens utstilling har vi derfor inngått ett samarbeid med Jhon møbler og sivilarkitekt Torbjørn Bentsen. Vi har laget et interiør av Jhons moderne designklassikere, sammen med våre antikviteter. Vi ser at gode, tidløse antikviteter gir noe til moderne design og disse gir noe tilbake. Vi håper å fortelle en historie som belyser våre valg og tradisjon, og hva som gjør at skandinaver er kjent for rene linjer, gode naturmaterialer og tidløs design.Vi viser norsk samtidskunst og presenterer arbeider av Bjarne Melgaard, Preben Holst og Inger Johanne Grytting, sammen med by og bondemøber fra inn -og utland.

 

Bjarne Melgaards "Hode/fot" fra 1996/97 er fra en viktig periode i kunstnerskapet, hvor Melgaard blant annet lagde en serie med skulpturer av voks som denne. Melgaard henter bilder fra ekstrem dominering/undertrykkelse med referanse til subkulturer, narkotika, rasisme, sadomachochistisk homoseksualitet, tortur, ytterliggående vold og død. Skulpturene er produsert hos Mark  Richards Studio 400  i Oxford, hvor også hans første bronseskulpturer er støpt. Hode/fot er fra denne perioden ,og det er sjeldent at det kommer voksfigurer av ham for salg.

 

Ved å sette sammen førsteklasses antikviteter, moderne design og et eklektisk utvalg av norsk samtidskunst, som kanskje kun har kvaliteten til felles, håper vi at publikum også ser at nye forbindelseslinjer oppstår. Preben Holst foto av uskyldsren ungdom eller perfekte skogsinteriør er like forskjellig fra Melgaards skulpturer som Inger Johanne Gryttings minimalistiske strek. Likevel gir det sammen en inngang til dialog mellom utenforskap og tilhørighet, på samme måte som samspillet mellom moderne design og antikviteter sier noe om vår egenidentitet og vår plass i europeisk stiltradisjon.

 

NB: Vi stenger for sommeren 22/6 og åpner igjen 17/8.  Selv om vi holder stengt så er vi tilgjengelig på telefon i hele sommer, så nøl ikke med å ta kontakt hvis det er noe dere lurer på!

 

For mer informasjon se

WWW.SMBANTIKVITETER.NO

 

Frognerveien 31 0263 OSLO

 

Åpningstider:

Mandag: 11.00-18.00

Tirs,Ons,Tors: Etter avtale

Fredag: 11.00-18.00

Lørdag: 12.00-17.00

Søndag: 12.00-16.00

 

Øystein Alexander Sølvesen Myhre

sm@smbantikviteter.no

Mobil +47 40 40 20 29SMB Antikviteter

SMB Antikviteter

Vernissasje Galleri Sølvesen Myhre Berntsen

Kjære kunder og kulturinteresserte

Det er med stor glede at vi åpner dørene til vår første salgsutstilling i Frognerveien 31.

Sølvesen Myhre Berntsen har alltid hatt fokus på å formidle objekter av høy kvalitet og kulturell verdi.
Det er derfor naturlig at vi utvider vår tradisjonelle antikvitetshandel med salg av kunst.

Til åpningen har vi satt sammen en utstilling som representerer den type kunst og antikviteter vi vil jobbe med til daglig.

Utstillingen inneholder verk av:
Bjarne Melgaard
Sverre K. Bjertnæs
Edvard Munch
Victor Vasarely
Hans Fredrik Gude

Utenom dette vises ett utvalg utsøkte by og bondeantikviteter.Les mer

SMB Antikviteter

Galleri Sølvesen Myhre Berntsen

Vi åpner nytt galleri i Frognerveien 31.

Mer info kommer ila våren 2018.SMB Antikviteter

Hyttemessen 2017SMB Antikviteter

Norsk folkekunst møter kunst & håndverk

En utstilling i forbindelse med Oslo Open 2016

Kuratert av Sofie Berntsen sammen med Sølvesen Myhre Berntsen AS

Oslo Kunsthandel, Kristian Augusts gate 13

 

Deltagende kunstnere:

Aurora Passero

Heidi Bjørgan

Sara Skotte

Hannah Ryggen

Synnøve Anker Aurdal

Britt Fuglevaag

Ingvild Havrevold

Kaare Berven Fjeldsaa.

 

Utstillingen vil ta utgangspunkt i de siste årenes fornyete interesse for kunsthåndverk, spesielt tekstil og keramikk. Grensen mellom hva som er kunst og hva som er håndverk ser ut til å oppløses i enda større grad, og referansene knyttet til de nye kunstnerne strekker seg fra arts & crafts bevegelsen til modernistisk maleri.

I etterkant av utstillingen “Pottery is back!” som var kuratert av Gjertrud Steinsvåg og ble vist i Kunstnerforbundet 14. januar – 14. februar 2016 ble det videreført en dialog om tendenser i samtidskunsten som omhandler en fornyet interesse for materialitet og interesse for håndverk.

Strømninger i tiden viser motreaksjoner til 90-tallets konseptkunst og sterkt ide-baserte retning. At man kan se at noe er håndlaget, at det er brukt tid eller at det finnes spor av historie eller lokal tilknytning er relevante kriterier.

Samtidig er det en politisk brodd i den nye tekstilkunsten som peker tilbake til Hannah Ryggen og 60- og 70-tallets feministisk-politiske tekstilkunstnere.

I årets første utgave av Kunsthåndverk finner Joakim Borda-Pedreira :

”att vår tids fascination för denna urgamla levande konstformen är mer än en modefluga eller trend. Lergodset svarar till djupt rotade behov av autenticitet och föankring i en tid där nästan alla mänskliga relationer och sensoriska intryck filtreras genom digitala medier. Att hålla en handdrejad lerkopp i handen, vad kan vara mer verkligt än det?”

Hovedideen for utstillingen er å bruke norsk bonde- og folkekunst som utgangspunkt for å trekke linjer opp til dagens kunst og interesse for det håndverksmessige. Det gjelder også dialogen om bruksgjenstander, og bruk/holdning til materialitet og nødvendighet.SMB Antikviteter

Lys i vintermørket

I forbindelse med åpning av utstillingen Julie de Holmberg Krohn og Xan Krohn på Oslo Kunsthandel viser Sølvesen Myhre Berntsen Antikviteter for anledningen et utvalg av svært sjeldne lysestaker og lysstell fra sin samling. Det presenteres et bredt spekter av flotte staker fra 1400-tallets gotikk til rokokkoens lekne former, bondesamfunnets hjemmelagde fantestaker fra 1700-tallet, forskjellige typer kirkeoppsatser, fjøslykter og ampler.

Lamper og lysekroner vil lyse opp i vintermørket som en kickstart på at vi går mot lysere tider og våren som kommer!

VELKOMMEN TIL ÅPNING TORSDAG 11. FEBRUAR KL. 18.00 I KRISTIAN AUGUSTS GATE 13.Les mer

SMB Antikviteter

SMB Antikviteter

SMB Antikviteter

Juleutstilling

05.12. - 20.12. 2015
Velkommen til åpning av Juleutstillingen lørdag 5. desember kl. 12.00-16.00.

Sammen med vår samarbeidspartner Oslo Kunsthandel åpner vi dørene for en stor salgsutstilling av kunst, antikviteter og designobjekter i Kristian Augustsgate 13.

Hortenspilsen serveres fra fat - lokalt øl med røtter tilbake til 1854 - nå relansert etter 45 år!

Bendik Hovik Kjeldsberg - DJ Set 14.00 - 16.00.